Prodej bývalé zemědělské usedlosti ve Vikanticích

Cena: 2 500 000 Kč
Financování:na hypotéku za 10 767 Kč měsíčně
Druh: zemědělské usedlosti
Typ: prodej
Okres: Šumperk
Lokalita: Vikantice
PENB: G
Aktualizace: 08.08.2024 08:42
Číslo zakázky: 1674
Stav: nutná rekonstrukce
Výměra pozemku: 1658 m2
Postaveno z: cihla
Elektřina: 220
Kanalizace: ano
Topení: ano
Nabízené nemovitosti jsou pozůstatkem bývalé zemědělské usedlosti s obytnou částí, která je přízemní a sestává z
chodby, kuchyně, 2 pokojů, komory, skladů, chlévu a garáže. Do domu je přivedena elektřina, odpad je sveden do jímky. Voda se čerpá ze studny, topení lokální na tuhá paliva. Střecha je kryta eternitem. Okna jsou dřevěná, podlahy prkenné.

Na pozemku stojí celodřevěná stodola a vedlejší stavba užívaná jako chatka, byla postavena v 90. letech 20. století. Je podsklepena, v přízemí je pokoj s kuchyňkou a v podkroví prostor na spaní. Do chaty je přivedena elektřina, střecha je kryta eternitem, okna jsou dřevěná, fasáda je zateplená . Konstrukce domu je dřevěná.

Součástí nemovitostí je pozemek o celkové výměře 1.658 m2.


Vikantice jsou starobylou horskou vesničkou, rozprostírající se v malebné krajině na jižní straně Hrubého Jeseníku v nadmořské výšce 620 m. První písemná zmínka je z roku 1332. Byla to hospodářsky prosperující obec s pilou, mlýnem, továrnou na lepenku, pěstoval a zpracovával se zde len, v okolí se těžila tuha.
Významnou roli hrála blízkost správního centra Branná (dříve Kolštejn) – 4 km, Starého Města - 15 km a Hanušovic - 10 km.

V okolí jsou rovněž pozůstatky obytných stavení a hospodářských usedlostí a často využívané k rekreaci. Krajina je se střídajícími pastvinami a lesem, typická pro jižní stranu Jeseníků.

V Branné je sjezdovka s nejdelším obdobím zasněžené, vyhledávané jsou běžecké trasy a v létě cyklo trasy.
Využijte tuto příležitost na koupi této výjimečné nemovitosti, jaká se vyskytuje v nabídce poskromnu. Je vhodná pro zájemce o vesnické bydlení, hospodaření, chov koní apod.
Realitní makléř:

Zákaznická linka asistentka p. Veronika Krmelová
tel: 420604965429

Vámi vyplněné údaje budou odeslány elektronickou poštou realitní kanceláři inzerující tuto nemovitost. Pro jiné účely nebudou vámi zadané údaje zpracovány, na serverech realityčechy.cz a realitymorava.cz nebudou údaje uloženy.

Zobrazeno: 110 x
Copyright © 2005-2024 EuroNet Media s.r.o. Desktop